Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sındırgı'da Mahallede İftar Var” Prejesi

Sındırgı

Sındırgı'da Mahallede İftar Var” projesi kapsamında Sanayii Camiinde iftar yemeği verildi.

Sındırgı'da Mahallede İftar Var” projesi kapsamında Sanayii Camiinde iftar yemeği verildi.
Ramazan ayının getirdiği manevi atmosfere uygun bir program hazırlayan  AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlim Yayma Cemiyeti ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle, Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla bir ilke imza atarak   Mahallede İftar Var programını başlattı.
Sındırgı merkezinde 11 mahalle ve merkeze bağlı 6 mahallenin camilerinin bulunduğu sokakta ilki 30 Haziran Pazartesi günü Sanayii Camiinde gerçekleşen iftar etkinliği, diğer camilerde de uygulanacak. Sanayii Camiinde gerçekleşen iftar yemeği öncesi mahalleli iftar yemeğine davet edildi. Esnaf ve Mahalle sakinlerinin katılımıyla yaklaşık 750 kişi aynı sofrada orucunu açtı. Hocaların okuduğu dualar eşliğinde oruçlarını açan mahalle sakinleri uygulamadan çok memnu kaldı.
Ramazan Ayı'nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Başkan Yavaş, Sındırgı halkına güzel bir Ramazan Ayı yaşatmak için her akşam bir mahallemizde iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte açıyoruz. İftar sonrası da düzenleyeceğimiz etkinlikler sayesinde eski Ramazan akşamlarını hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.
Sındırgı Belediyesi Akhisar Caddesi'nde kurduğu iftar çadırıyla her akşam 300 vatandaşa iftar yemeği veriyor.
Her gün farklı bir mahallede ayrı iftar yemeği verilmesiyle, unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan Mahallede İftar Var” etkinliği bu yıl 17 mahallede düzenlenecek.
Başkan Yavaş, mümkün olduğunca mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşamalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Mahalle iftarlarıyla çocuklar ve ailelerine, Osmanlı şerbeti ikram ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli